990704

Nu när huset börjar bli färdigt och beboligt så börjar det så smått att rycka i mina gröna fingrar, byggherren som för utom att vara en mästare på att bygga hus har även  av naturen begåvats med "gröna" fingrar. Hustrun som ser åt vilket håll det barkar med resterande uppackning av flyttkartonger konstaterar barskt "NEJ vi gör ingenting åt utsidan av huset förrän vi har packat upp alla flyttkartongerna.". Trädgårdsmästaren alias byggherren som alltid varit herre på sin egen täppa säger med en underdånig lissmande stämma, "men älskling, (ett mycket kraftfullt uttryck som trädgårdsmästaren bara använder i yttersta nödfall) vi kanske skulle passa på med att få lite grus och jord på plats, nu när Kjelle ändå är på granntomten med grävaren", hustrun som känner trädgårsmästaren ser framför sig att den semestervecka som vi tagit ut för att packa upp resterande kartonger och komma i ordning börjar att gå upp i rök.
Lasse från JK's mur och puts som som vanligt sitter i skuggan på vår altan och fikar medans hans gubbar sliter i värmen med grannens nya hus säger, "de e klat att ni ska ha grus och prylar, vi slänger upp någar "slipers" så blir det en bra trappa ner mot entren, om nån nu skulle få för sig att komma och hälsa på er.........men de klart att det ser ju ut som "Beirut" där inne så det är väl inte värt att ta imot nån....!!!". Strax därpå innan hustrun hinner samla sig ropar han till Kjelle som kör grävaren " öh Kjelle kom hit o fika så får vi snacka om hur vi ska fixa till Gunnels utsida". Hustrun kastar arga blickar på Lasse som snabbt tillägger "ja ja menar på huset alltså".

                                        fikarast.jpg (11681 bytes)
Ok, säger tillslut hustrun, men låt det inte gå ut över uppackningen av kartongerna......Absolut inte viskar Trädgårdsanläggaren underdånigast. Nu tar det inte många minuter för Lasse att via sin fula "Gnaget" telefon beställa grusleveranser.

grusloss.jpg (11744 bytes) grusloss 2.jpg (11592 bytes)

Detta är ett par mycket exklusiva bilder på Kjelle, han har lämnat hytten på sin grävare och visat att han kan gå, det gör han normalt endast när det är matrast eller fika.

                                   grusloss 3.jpg (11411 bytes)

Själv blir jag tvungen att kontrollera att vi fått rätt grus...jag har utryckligen beställt 0-16
som jag anser blir den bästa grunden för fortsatt arbete.
gång 1.jpg (12174 bytes) gång 2.jpg (11661 bytes)
Lasse som dagen till ära har satt på sig sina kortbrallor (undrar hur han har lyckats att få den där grisrosa nyansen på benen) börjar med att lägga ut fiberduk som Kjelle sedan smeker ut gruset på.

Hustrun som flydde fältet lätt chockad när Lasse bytte till kortbrallor kommer raskt tillbaka och blir ytterligt tjänstvillig mot "Krippe" när han jobbar med bar överkropp. Trädgårdsanläggaren själv behåller dock alla sina kläder på för att inte helt förvrida huvudet på sin hustru.
trapp 2.jpg (11807 bytes) trapp 3.jpg (11721 bytes)
Efter ett par minuter så ligger gången framför huset nästan klar, det enda som fattas är den slutgiltiga finputsen till perfektion av Byggherren (Trädgårdsanläggaren).

                            byggherren trappar upp.jpg (11382 bytes)

Efter den totala succen med framsidan så angriper Trädgårdsanläggaren med bihang att snygga till runt carporten.
byggherren leder verks.jpg (12106 bytes) lasse kapar.jpg (11815 bytes)
Nu börjar det bli kväller....Trädgårdsanläggaren vill fortsätta med resten av ägorna men personalen är trötta och lite kinkiga så Trädgårdsanläggaren ger dem ledigt för dagen.

 

Åter bild dagboksmenyn.                  Föregående sida.                  Nästa sida.