990901
Nu har det gått ungefär två månader sedan jag (vi) uppdaterade denna fantastiska hemsida. Vad är det då som hänt sedan dess, förutom det att vi fått en ny granne..., hur han hus växer upp kan Ni ju följa "live" via en liten kamera.
Vad har då hänt med vårt hus sedan sist, inte allt för mycket inomhus. Den underbara sommaren som vi haft har gjort att vi helst hållit på utomhus och "pulat".
Vad som däremot inte har gått så bra är arbetet med vårt badrum och övriga stensatta delar av huset. Efter totalt 5 månaders försening så var fortfarande inte arbetet klart och vi blev tvungna att säga upp det avtal vi hade tecknat med den golvläggaren.

                                                 badrum3.jpg (104812 bytes)

Men om ca en vecka så kommer det en ny stjärna från en annan välkänd firma hit för att hjälpa oss med resten. Mer om detta får ni läsa i nästa utgåva. En sak har vi då lärt oss av den här historien och det är att alltid ta en eller flera referenser på dom hantverkare som man anlitar.

Den man som ni känner som Byggherren är som en kameleont han kan byta skepnad vart efter som situationen kräver det, ena dagen Byggherre andra dagen Trädgårdsmästare, och nu är det dags för hans nästa stora roll han tar på sig MÅLARMÄSTARENS roll. I alla dessa roller är han lika hemma och anpassar sig smidigt efter alla behov.

Efter att han idogt påtalat för hustrun att "nu är det nog dags för Dig att måla huset" så drar han sig diskret tillbaks för att planera hela aktionen. Det första tunga beslut som han måste ta är vilken kulör vi skall ha på huset. Hustrun som är halvt färgblind får i uppdrag att provmåla ena garageväggen med de färger som hon vurmar mest för. "Jag tycker att vi ska ha ett grått hus" för det ser så elegant ut orerar hustrun. "Ok" säger den timida Målarmästaren "sätt igång och provmåla, så vi får se hur det ser ut."
bakmål.jpg (10813 bytes)                     färgval1.jpg (9821 bytes)
Sagt o gjort, hustrun vänder den vackra sidan till och påbörjar arbetet med att måla upp alla tänkbara varianter av grått.

                           Snart så samlas det en publik som villigt kommenterar färgerna.
                                          granne1.jpg (11207 bytes)

                      Efter ett tags grubblande om vilken grå kulör vi ska välja så bestämmer ........

                                         färgvalhmmmm.jpg (5726 bytes)

                     ...målarmästaren i samråd med hustrun att......det är helt klart att vi väljer kulören.......hm....!

 

Bild Dagboks menyn.                       Föregående sida.       Nästa sida