990611

Nu har det gått en månad sen vi senast uppdaterade denna hemsida och det känns lite ringrostigt att komma i gång igen. Vad är det då som har hänt sedan senast.........ja vi har tex. flyttat in i huset fått det besiktigat samt på väg att få en ny granne. Men låt oss ta saker och ting i rätt ordning.

Huset är i det närmaste helt klart det återstår i dagsläget bara lite list snickerier samt förstås färdigställande av Anders installationer!!!!!

hus från ridväg.jpg (11836 bytes) hus från dungen.jpg (11924 bytes)

                Så här ser huset ut idag och vi är mer än nöjda med både hus och tomt.

                                 Hus helt från granntomten.jpg (10128 bytes)

Vi har även haft besiktning av huset, under ett antal timmar så nagelfars huset av Ulf från Ulfab AB som är besiktningsman.
byggherren instruerar bsiktningsman.jpg (12023 bytes) Bsiktning av carport.jpg (11872 bytes)
Byggherren i samspråk med besiktningsman.     Carporten inspekteras byggherren och Kenneth                                                                        hjälper till.
Det har oxå kommit till besiktningsmans kännedom att "vissa fåglar" har byggt bo uppe på vinden.
Gök utrotning 2.jpg (7137 bytes) Gök utrotning.jpg (10028 bytes)
Besiktningman tar bestämda kliv upp till "Gökboet", han konstaterar snart att fågeln nog har flygit sin kos, byggherren, Kenneth och Börje kan andas ut.
För att verkligen kontrollera att allt står rätt till i huset så skickar Börje in "Super sniffern" INA för att göra den sista viktiga kontrollen.
mögelhund 1.jpg (9773 bytes) möggelhunden.jpg (9684 bytes)
Ina tar sig snabbt och effektivt sig an uppdraget.....kommer ut efter ca 3 min och signalerar med svansen att allt är OK, då återstår det endast för besiktningsman att sammanfatta dagen.
                                         mossvall och besiktningsman.jpg (12233 bytes)
Alla entreprenörer får minimala anmärkningar utom "kakel nissen" vars arbete helt underkänns.

Det tar inte lång tid så har vi det första av entreprenörerna på plats för att rätta till sina fel.

 byggherren och AF kollar.jpg (7347 bytes) AF i elskåp.jpg (8492 bytes)

Först på plan är allas vår Anders som får noggranna instruktioner av byggherren om vad som skall rättas till, Anders gör så gott han kan men till slut så är byggherren tvungen att ta över allt.

                                           byggherren fixar tel.jpg (7122 bytes)

Härnäst så är det dags för att finjustera värmepumpen, Kaj från Energiservice gör snabbt och effektivt det nödvändiga justeringarna samt tar på sig den enorma uppgiften att grundutbilda byggherrinnan i "Pannvett".
Airmaster 1.jpg (7186 bytes) Aircar.jpg (11563 bytes)
                                                     Kaj med sin bil.

Även byggherrinan har fått vissa anmärkningar på sin tapetsering, inte av besiktningsman utan av den rutinerade byggherren som med sina hökögon har upptäckt visst slarv på några mörka ställen.
Då byggherren är en mycket rättvis byggherre så ger han även sin hustru chansen att rätta till sina misstag utan att knota.
kråkan tapet tak 3.jpg (4385 bytes) kråkan tapet taket 2.jpg (5452 bytes)
kråkan tapet med borste tak.jpg (5511 bytes) kråkan tapet tak 1.jpg (6005 bytes)
Hustrun sliter med att rätta till sina små skönhetsfel, skönt att det snart är helg så att man får vila ut stönar byggherrinnan uppgivet......men..........då har hon alldeles glömt bort vår favorit hantverkare SUNE..............................som glatt och muntert kommer och hälsar på oss på söndagmorgon 06.30........ för att fixa till det där sista lilla......

kronblom.jpg (5166 bytes) lb jobbar sune latar sig 1.jpg (11535 bytes)
"Undrar hur jag skall lösa detta" funderar Sune, byggherren delar snabbt med sig av sina enorma kunskaper i ämnet så att Sune kan fortsätta sitt värv.
Sune som är en man som uppskattar en god hantverkare ber enträget byggherren om att "kan Du inte fortsätta att hjälpa mig, jag har ett par mycket svåra jobb kvar som kräver en bra hantlangare" byggherren som inte på något sätt är för fin för att ta skitjobb om en "kollega" är i nöd, ställer givetvis upp.
lb jobbar hårt.jpg (8956 bytes) lb fyller ett tomrum i sunes liv.jpg (9239 bytes)
                                      sune joggar.jpg (6566 bytes)
   Sune blir så glad och uppspelt av byggherrens hjälp att han börjar och dansa av glädje.

 

 

Åter bild dagboks menyn.                       Föregående sida.       Nästa sida.