990425

Idag är byggherren lite trött, byggherrinans bror fyllde 40 igår, därför körde byggherren ut byggherrinnan till bygget redan vid 07.30, så att byggherren kunde få återhämta sig i lugn och ro.

När byggherren lite senare kommer ut till bygget så är hustrun i full aktion med sin favorit sysselsättning SPACKLA och SLIPA.
GB spacklar.jpg (5818 bytes) Spackel GB2.jpg (6081 bytes)
Nu är äntligen all spackling klar och nästa steg i hustruns projekt är att börja tapetsera.

                                  Spacklat badrum2.jpg (3976 bytes)
Även badrummet är nu helt klart för att kaklas, imorgon kommer "platt-nissarna" och börjar.

Byggherren som i en veckas tid har varit bortrest på tjänsteresa får nästan en chock när han kommer in i köket, där sitter alla skåp och luckor på plats, "snyggt mycket snyggt" suckar byggherrinnan nästan kärleksfullt, byggherren tror för ett kort ögonblick att det är byggherrens charmanta kropp hon menar men inser snart besviket att det är köksinredningen hon kastar lystna blickar på.

Kök från hall2.jpg (7145 bytes) Kök från vrum nära.jpg (7498 bytes)
Hela inredningen på plats, luckorna och skåp i vaxad björk, handtag och lister i körsbär.
Tyvärr så saknades det ca 150 cm av belysningslisten vid köksleveransen men den är på gång orerar Sune (snickaren), som i nästa andetag informerar om att "Nu drar jag till Grekland en vecka så att Gunnel (hustrun) kan få lite arbetsro, hoppas att hon är klar med tapetseringen när jag kommer hem hej då!".
                                    Vinställ kök.jpg (6137 bytes)
                                  Nu återstår endast vitvarorna så är köket klart.

                                    Spis mot kök.jpg (6748 bytes)
                       I allrummet så har även vår braskamin (Handöl 9) kommit på plats.

När byggherren sedan utmattad av alla nya intryck mödosamt skall slå på inbrottslarmet så går någonting snett, larmet går igång. Sirenerna tjuter och grannarna kommer rusande, efter ca 1 min så ringer SOS Alarm och meddelar att polisen är på väg. Förtvivlat försöker byggherren förklara att det endast är ett falsk larm, sannorligt har Anders (ni vet han som bara jobbar på nätterna) kopplat någonting fel och nu får byggherren stå där med lång näsa. Eftersom byggherren är en man med pondus så har han snart förklarat för alla inblandade att "det är lungt på platsen, Ni kan återkalla all hjälp". Skakad och fullständigt utmattad åker byggherren hem för dagen.
                                 soslapp.jpg (11790 bytes)

Åter bild dagboks menyn.               Föregående sida.           Nästa sida.