990417

Idag är det lördag och regnet bara öser ner. Strax före soluppgången ringer det i byggherrens mobiltelefon, "tja sov Du".... den rösten känner byggherren väl till.... "ska vi fixa till det där med rören nu ra".. orerar den alltid så vältalige Anders. Byggherren undrar försynt "Borde Du inte sova vid den här tiden?". "Nä kunde inte sova skaru me nura eller typ". Okey säger byggherren vi ses på bygget om en halvtimme, hustrun är redan på plats sedan långt före gryningen.

Det första Anders gör när han kommer fram till hustrun är att säga "fan va hungrig ja ä", hustrun som är en mycket vänlig och moderlig typ ringer omgående till byggherren och kommenderar fram mat åt Anders. Byggherren är på plats efter ca en halvtimme med en JÄTTEMACKA åt Anders samt en pytteliten till hustrun, Anders är slut efter 15 sek......"fan nu ble ja trött igen, haru nå kaffe...".
anders ber.jpg (5255 bytes) anders pill.jpg (7506 bytes)
Sin vana trogen så vill Anders testa om han kan "trimma till" larmet lite, och se...han hittar en lös kabel (som han säkert glömde att löda dit förra gången). "Haru en lödkolv påre gubbe"... undrar Anders, och se det har byggherren, han är alltid välutrustad samt alert.
anders hmm.jpg (5663 bytes) anders hmm2.jpg (8458 bytes)
Undrar hur en sån här fungerar.....efter ca 20 minuter så kommer han äntligen på det, men då har redan byggherren själv fixat till hela larmet som sedan dess fungerar klanderfritt.

                                 lb pill.jpg (5324 bytes)
                                 

Under hela denna tid har hustrun tyst som en mus fortsatt att slipa ner alla spacklade skarvar, för att slippa höra Anders tjat och stön så har hon utrustat sig med "skyddsutrustning".                                   gbmonster.jpg (4275 bytes)

Munskyddet gör att hon inte kan prata, det önskar säkert Britt-Marie på hennes jobb att det alltid satt på plats!

Lite senare på dagen då vi fått iväg Anders så hör vi ett tigerlikt morrande från köks entrén, det låter som en Tiger.......

                                gurra tiger.jpg (9554 bytes)
Mycket riktigt, det är "Moffas" älskade tiger Gustaf som gjort entré och förgyller resten av dagen.

 

Åter bild dagboks meny.            Föregående sida.           Nästa sida.