010925-021110

Ytterligare 1 år har gått. Här kommer en resumé:

 

                                          
I somras byggde vi till köksaltanen, så den kom upp i stöddiga 50 kvm! Sol hela dagen. Myspys!

                                                                                                
   När vi satt och njöt på vår altan en dag kom vi på...............hmmm............lite vatten som porlar vore mysigt. Sagt och gjort...en springbrunn och några hundar kilo sten från Våmfjärden skulle göra susen!

 



Förutom att Byggherren alias Trädgårdsmästaren simmade runt i fontänen, fick vi storfrämmande. Ni som känner Byggherren vet att jag faktiskt hade svårt att veta vem som var vem...   :-)
                                                                                                
 

 

En dag under sensommaren, när familjens ålder"man" var på besök (svärmor) fick vi en kommentar som fick oss att börja grubbla..........................                    
                             
                        -"Vad är det här för liten fjantig fontän? ",  sa svärmor och fnös!
 

 

Grubblande ett par sömnlösa nätter, klev Byggherren upp ur bingen en morgon och sa  -"OK vi bygger en fiskdamm istället!" Ni vakna läsare som hängt med lite, undrar säkert varför han inte färdigställt den stora leriga grop som han insisterade på att gräva för 3 år sedan........? Tja..det undrar jag också, men en Byggherre i sina bästa år skall man inte ifrågasätta för hårt, så sagt och gjort....bygget startade med målsättning att bli klar före vintern (vi startade 22 augusti, så tiden var knapp).

 

                           
Bort med fontänen! "Easy come, easy go". Vem som fick ställa sig bakom spaden är väl vi det här laget redan solklart för dom flesta. En 3 x 3 meter stor grop, minst 1 meter djup grävdes upp för HAND. 9 plintar gjuts, och sen var det bara att beställa mer virke (hade inget spill från de 50 kvm jag just byggt).
 

                           
                   Svärmor kollar av följesedeln så att allt virke levereras!

 

                          Förresten...ser ni byggherren någonstans :-) ?

 

 

 

 

 

 

Näe...skämt&sido...för att göra berättelsen rättvis, kan jag meddela att Byggherren sköter marktjänsten med beröm! Mat, dryck och inköp sköts med briljans. Hade inte klarat det utan honom!    SLUT PÅ BERÖM........åter till storyn:

Fiskdammen skall fällas in i altanen. Vi bygger alltså altan runt dammen, så att man kan gå runt den. Tak behövs så att inte det blir så mycket löv på hösten. Meningen är att det skall bli en året-runt-damm.
 

    
                 Fiskdammen                                                         Stommen är rest

 

Dags att lägga tak.......

                                       ...och längre än så här kom vi inte...detta år.


 

              En praktvurpa slutade med ofrivillig "semester"...

 

På återseende!

 

 

Åter Bild dagboks menyn.                    Föregående sida.